Zweethut

Ben je op zoek naar een zweethut in Groningen? Wil je meedoen met een zweethut ceremonie in Groningen? Bij Katsina, op fietsafstand van de stad Groningen, staat een zweethut die wordt gebruikt voor verschillende ceremonies.

 

Wat is een zweethut?

Een zweethut is een lage koepelvormige hut, gemaakt van wilgentakken, die wordt overdekt met dekens. In het midden van de zweethut is een ondiepe kuil waarin gloeiend hete stenen worden gelegd, die buiten in het vuur zijn verwarmd. Je zit samen met de andere deelnemers en de begeleiders om de gloeiende stenen in een kring. Hierop wordt water gegoten, waardoor stoom ontstaat en de gevoelsmatige temperatuur in de zweethut stijgt.

 

Een zweethut wordt gebruikt voor sjamanistische ceremonies. Dit betekent dat je gedurende de ceremonie de alledaagse werkelijkheid loslaat om beter contact te kunnen maken met symbolische elementen. De meeste ceremonies in een zweethut vinden plaats in vier ronden waarbij elke ronde een windrichting vertegenwoordigt. Zodoende symboliseert de ceremonie een cyclisch geheel. In de zweethut worden spirits uitgenodigd, krachten die een specifieke kwaliteit vertegenwoordigen.

 

Het contact met de spirits, de windrichtingen, de hitte en de duisternis zorgt er, samen met gezang en het ritme van de drums, voor dat je op een dieper niveau contact maakt met jezelf. De manier waarop dit plaatsvindt is een continu samenspel van individuele focus, groepsenergie, spirits en de wijze waarop de zweethutleider hier richting aan geeft.

Heb je nog vragen, lees dan eerst de aanvullende informatie.

 

Op zaterdag 16 september is de eerstvolgende zweethut, ditmaals een Tolteekse zweethutceremonie. Klik hier voor meer informatie. Hieronder kun je je aanmelden.

Aanmelding Zweethutceremonie

Aanmelding Zweethutceremonie

Ik heb de aanvullende informatie op de website gelezen en ga hiermee akkoord.